Voorwaarden om opgenomen te worden

De website IkWilVrijwilligerswerkDoen.nl is een landelijk databestand van vacatures voor vrijwilligers en vrijwilligerswerk. We willen met dit systeem de traditionele gemeentelijke grenzen overschrijden. Veel welzijn en zorg organisaties werken regionaal en de mobiliteit van veel vrijwilligers is groot genoeg om ook vrijwilligerswerk in een  andere gemeente te doen. Voor provinciale en landelijke organisaties is het tot nu toe een hele klus om te weten bij welke vacaturebanken hun vacatures nog actueel zijn. Semi-commerciĆ«le organisaties die ook met vrijwilligers willen werken kunnen van ons systeem ook gebruik maken. We willen met de website IkWilVrijwilligerswerkDoen.nl daarom een breed publiek bereiken en het vrijwilligerswerk dichter bij de mensen brengen.

 

Het wervingsgebied van IkWilVrijwilligerswerkDoen.nl is om deze redenen bewust regionaal ingesteld. De organisatie of steunpunt bepaald in welke gemeenten de vacature wordt gepresenteerd en de potentiƫle vrijwilliger bepaalt in welke gebied zij of hij wil zoeken, zonder te moeten shoppen tussen verschillende websites.

Organisaties kunnen met een web widget hun vacatures tonen op de eigen website, zonder daar ook het beheer extra mee te belasten.