Verfijn zoekresultaat

 

verwijder alle zoekcriteria

Alle vacatures DigiTaalhuis (3)

Het DigiTaalhuis is dé plek voor iedereen die aan de slag wil met basisvaardigheden taal, digitale vaardigheden en rekenen. Er zijn allerlei cursussen voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen of werken met een computer.

Omschrijving:
Mensen die laaggeletterd zijn, hebben moeite met taal en rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met digitale vaardigheden. Ze ondervinden daar in het dagelijks leven regelmatig last van. Wanneer je informatie niet goed begrijpt, is de kans groot dat je minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond bent dan geletterde mensen. Je vindt bijvoorbeeld minder snel een baan en je hebt minder grip op je geldzaken en gezondheid. In de praktijk ondervinden zij bijvoorbeeld moeite met internetbankieren, brieven of e-mails schrijven of begrijpen, de bijsluiter van medicatie goed begrijpen of werkinstructies opvolgen. Veel mensen die laaggeletterd zijn schamen zich ervoor en proberen het te verbergen. Al met al genoeg redenen om actie te ondernemen! Neem voor hulp, ondersteuning of informatie contact met ons op.

Taalmaatje

Je helpt iemand in de bibliotheek van Bergeijk, Bladel of Reusel, die graag de basisvaardigheden van de Nederlandse taal wil verbeteren.

Vacature ingevoerd op: 30-09-2020
Goedgekeurd op: 06-04-2021

Ondersteuner bij Nederlandse Les

Je ondersteunt de docent bij de Nederlandse Les (NT2) op maandagavond in het Aquinohuis in Bergeijk.

Vacature ingevoerd op: 16-10-2020
Goedgekeurd op: 06-04-2021

Vrijwilliger Lokaal Spreekuur

Je bent het eerste aanspreekpunt van het DigiTaalhuis tijdens het spreekuur op een van de locaties van de bibliotheek in Bladel of Reusel.

Vacature ingevoerd op: 16-10-2020
Goedgekeurd op: 06-04-2021

Organisatie gegevens

 

 


Terug | Print deze pagina