Soort vrijwilligerswerk

Vacatures kunnen snel en eenvoudig gefilterd worden op voor de zoeker relevante kenmerken. Naast provincie, regio of gemeente zijn doelgroep, categorie, type organisatie of naam van de organisatie standaard zoekopties. Men kan ok specifiek zoeken naar vacatures geschikt voor mensen met beperkingen, voor maatschappelijke stage of vacatures in het buitenland.

Vacatures kunnen naar keus worden uitgeprint, per e-mail verzonden of gekoppeld worden aan sociale media als Facebook, Twitter en andere. Hiermee is het bereik van de vacature snel als een lopend vuurtje. Dit systeem maakt optimaal gebruik van de zoekopties van Google en Google-Maps. Zowel organisaties als vacatures hebben een eigen directe URL welke ook op andere plaatsen gebruikt kan worden.

Vacatures worden gepresenteerd op datum van plaatsing of actualiteit (controle datum). Standaard worden de vacatures na drie maanden op non-actief gezet. Steunpunten en organisaties krijgen daar 2 weken voorafgaande daarvan een bericht en kunnen die vacature dan weer actualiseren, of laten vervallen.

Alle links naar websites en e-mail adressen zijn hyperlinks waarmee mensen snel en gericht contact kunnen opnemen met de betreffende contactpersoon van een organisatie.