Zoek op trefwoord

Selectie verfijnen

Alle vacatures Stichting Civic (1)

Stichting Civic zet zich in voor beter inburgeringsbeleid. Beleid dat is gebaseerd op feiten, ervaringen en wetenschappelijk onderzoek. Wij willen een nieuw perspectief: het beleid moet een goede start voor migranten in Nederland ondersteunen.

Omschrijving:
Dit doet Stichting Civic op twee manieren: Ten eerste als juridisch platform. We dragen bij aan en denken mee met verschillende inburgeringszaken, bijvoorbeeld met amicus curiae brieven of juridische ondersteuning. Ook vragen wij maatschappelijke aandacht voor de juridische belangen van inburgeraars, middels publicaties en campagnes. Wij hebben nauwe relaties met meerdere advocatenkantoren en met het Public Litigation Project van het NJCM. Ten tweede als onderzoeksplatform en denktank. Op dit moment worden inburgering en integratie vooral gezien als eenzijdige verantwoordelijkheden van de migrant die als maatstaf dienen voor of hij of zij in Nederland hoort maar dat klopt en werkt niet. Stichting Civic doet daarom constructieve suggesties. Wij werken momenteel aan een manifest, met onze visie op de huidige inburgering in tien stellingen. Deze stellingen zijn nog work in progress en zullen getoetst worden in klankbordbijeenkomsten met juristen, ambtenaren, onderzoekers en ervaringsdeskundigen. Ook zullen ze toegelicht worden in blogs en essays.

Vacature Penningmeester

Ben jij op zoek naar een bestuursfunctie waarmee je het verschil kan maken in het inburgeringsdomein? Ben je goed met cijfers? Dan zijn wij op zoek na

lees meer >>

Organisatie gegevens

Stichting Civic
Nieuwe Achtergracht 164
1018 WV Amsterdam
Telefoon: 0648885944
https://stichtingcivic.nl/
secretaris@stichtingcivic.nl

Contactpersoon

Contactpersoon Nicole de Boer
Secretaris
Telefoon: 0648885944
Email: secretaris@stichtingcivic.nl

Locatie

Locatie Civic Amsterdam

Stichting Civic

Organisatie actief sinds: 26-10-2022
Organisatie goedgekeurd op: 26-10-2022

Beheerder: Vrijwilligers aan zet, info@ikwilvrijwilligerswerkdoen.nl