Zoek op trefwoord

Selectie verfijnen

Alle vacatures Stichting Nieuw Thuis Rotterdam (1)

Vanaf 2022 biedt SNTR de Z-route aan. De statushouders die de Z-route gaan volgen hebben meestal weinig onderwijs gehad. Binnen het traject volgen deze statushouders 800 uur taalles. Ook moeten ze 800 uur participatie afronden.

Omschrijving:
Om onze deelnemers nog beter te ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal en het participeren in de samenleving willen wij hen graag koppelen aan een (vrijwillig) taalmaatje. Het taalmaatje zet zijn/haar kwaliteiten in en laat de deelnemer kennismaken met de Nederlandse cultuur en stimuleert de deelnemer om taalcontact te hebben. Maatje en deelnemer oefenen op een laagdrempelige en informele manier de taal in de praktijk door samen te praten over de dag of een filmpje te kijken en dat te bespreken. Het voorbereiden van een bezoek aan de supermarkt of bibliotheek met aansluitend een bezoek is ook een mooi voorbeeld van een oefening.

Taalmaatje

Voor deelnemers is het soms lastig om de Nederlandse taal te leren of om de buurt of stad te leren kennen. Als maatje help je de deelnemer met partici

lees meer >>

Organisatie gegevens

Stichting Nieuw Thuis Rotterdam
Schiekade 101
3033BG Rotterdam
Telefoon: 010 310 1100
https://www.sntr.nl/
vrijwilligers@sntr.nl

Contactpersoon

Contactpersoon Bo van den Berg
Telefoon: 010 310 1100
Email: vrijwilligers@sntr.nl

Locatie

Locatie SNTR Rotterdam
Schiekade 101
3033 BG Rotterdam

Stichting Nieuw Thuis Rotterdam

Organisatie actief sinds: 03-08-2023
Organisatie goedgekeurd op: 03-08-2023

Beheerder: Vrijwilligers aan zet, info@ikwilvrijwilligerswerkdoen.nl